Aanbod‎ > ‎

Emotionele communicatie

Emotionele communicatie: thuis of op het werk - trouw aan mezelf - helder en duidelijk - niet kwetsend- haast en stress - ik heb het nooit op school geleerd – hoe doe ik het!

Iets ligt op mijn hart. Ik geraak het niet kwijt. Ik ga er mee slapen en sta er mee op. Ik durf het niet te communiceren.

We worstelen, we vechten, we willen onze omgeving sparen, we verdringen, we moffelen weg. We ervaren hoe moeilijk het ons valt ‘iets’ moeilijk te delen met personen die we het allerliefste zien. We hebben dit delen ook een beetje afgeleerd omdat onze maatschappij ons andere dingen vertelt. Alles moet haastig, jachtig of gestresseerd verlopen..we staan minder stil bij de dingen. Op de één of andere manier valt het ons ook gemakkelijker rondom moeilijke thema’s heen te gaan. Verder te doen alsof er niets aan de hand is.

Langzaam maar zeker nemen deze onderdrukte gevoelens controle over en dit kan nefast voor ons zijn. Daarom is het nodig om wat moeilijk lijkt, ook al zijn we het niet gewoon, hebben we dit nooit geleerd, toch duidelijk en helder te talen naar onze omgeving.

Als we dit aandurven merken we dat we in onszelf ruimte creëren om minder ommuurd, minder bevooroordeeld én echter naar de anderen toe kunnen.

Deze vorming probeert enerzijds vanuit het hart te spreken en anderzijds een methode mee te geven waardoor we niet kwetsend en toch helder bepaalde zaken kunnen verwoorden. Dit kunnen we echt leren.

Begeleider(s): Lut Celie

Doelgroep:  Voor iedereen die zich op de één of andere manier aangesproken voelt.

Praktisch: Deze module kan als dagdeel of dagvorming worden aangevraagd.


Contactgegevens:

celie.lut@skynet.be

0229.36.42

Groot-Begijnhof 69

9040 Sint-Amandsberg (Gent)