Aanbod‎ > ‎

Luister nu eens naar mij! Emotionele pijn en het effect op het gedrag bij kinderen na een echtscheiding

Mama en papa gaan uit elkaar! Mijn ouders gaan scheiden!

We horen het bijna dagelijks. Onze kinderen ondergaan gebeurtenissen, hun basisveiligheid en fundament worden vaak verwarring, onrust en onveiligheid! Vele vragen blijven achter! En er wordt heel veel geregeld boven hun hoofden! Misschien moeten ze nu een week op een week naar mama of papa!  Misschien zijn er andere kinderen die meer bij hun papa/mama wonen dan zijzelf! Misschien willen ze helemaal niet dat hun ouders scheiden en doen ze hun uiterste best om deze zaak ongedaan te maken! Kunnen zij deze nieuwe drastische verandering aan? Wordt er rekening gehouden met HUN onmacht, hun onzekerheid hun kwaadheid of angsten???

Het is goed om deze ingrijpende verlieservaring van kinderen niet weg te duwen maar ze een plaats te geven!. Maar hoe doen we dat? Herkennen we hun pijn? Hebben we nog tijd om te luisteren naar hun verhaal? Wat zijn hun signalen? Hoe kunnen we onze kinderen het meest nabij zijn op deze intens moeilijke momenten?

We gaan op zoek naar mogelijkheden om kinderen te helpen hun angsten, emoties en onzekerheden die deze verliessituatie met zich meebrengt, een plaats te geven en grote gevoelens te kanaliseren en te veruiterlijken.


Begeleider(s)

  • Lut Celie: psychotherapeut, verliestherapeut, trainingsdocent

Doelgroepen

  • Professionelen
  • Begeleiders
  • Opvoeders
  • Ouders
  • E.a.

Praktisch

Deze module kan als avondvoordracht, dagdeel of dagvorming worden aangevraagd

Contact

Vzw De Bleekweide
Groot-Begijnhof 16
9040 Sint-Amandsberg (Gent)

E-mail:
lutcelie@bleekweide.be