Aanbod‎ > ‎

Luister nu eens naar mij! Moeilijke emoties èn het effect op het gedrag

We zouden onze kinderen willen behoeden voor pijn en verlies! We wensen onze kinderen een onbezorgde kindertijd toe!

We merken dat dit gegeven ervoor zorgt dat we naar hen toe een vorm van spaargedrag vertonen! Nochtans is het belangrijk om van in den beginne het kind de broodnodige emotionele ondersteuning te geven, nodig voor zijn verdere ontwikkeling.

De geschiedenis van de vroegste ervaringen speelt in deze ontwikkeling een zeer belangrijke rol.

De baby maakt appèl op de ander, leert vertrouwen te krijgen in de ander en ontwikkelt daardoor, in relatie tot de andere, een enorme verscheidenheid aan gevoelens! Kinderen mogen boos zijn, bang of verdrietig, toch blijft hun omgeving van hen houden! Deze gevoelens mogen gevoeld worden, ze krijgen zelfs erkenning, een naam en ze mogen geuit worden.

Als het jonge kind het gevoel krijgt dat deze gevoelens niet mogen zijn, dan durven ze nog moeilijk te uiten uit schrik voor liefdesverlies! Ze gaan reageren op de verwachtingen van de omgeving en creëren een ‘onecht zelf’!

Tijdens deze vorming zullen we samen een aantal vaardigheden verkennen en verhelderen. We exploreren mogelijkheden om de gevoelens op een consequente èn constructieve manier te kanaliseren.

 

Begeleider(s): Lut Celie

Doelgroep: begeleiders, opvoeders, ouders, ea

Praktisch: Deze module kan als avondvoordracht, dagdeel of dagvorming worden aangevraagd

Contactgegevens:

lutcelie@bleekweide.be

0229.36.42

Groot-Begijnhof 69

9040 Sint-Amandsberg (Gent)