Bereikbaarheid

Wegomschrijving: convent Groot Begijnhof


Met de auto    Vanuit Antwerpen

Afrit Gent-Zeehaven nemen. R4 tot afrit Lochristi. Beneden afrit aan de lichten links. Dan onder eerste viaduct (voorbij GB, Carrefour) Onder tweede viaduct door. Nadien twee bochten en dan zit je op een rechte strook (Land van Waaslaan, in de verte zie je de Gentse torens). Aan de tweede lichten op die baan naar links (Schoolstraat), daar eerste kasseiweg naar rechts, (Jan Roomsstraat) à inrit Begijnhof.
    Vanuit Kortrijk

Afrit Gent centrum nemen en dan de kleine ring (Sint-Amandsberg staat daar reeds aangeduid) tot aan het kruispunt de Dampoort. Je gaat rechts, nadien onder de tweede viaduct van rechts (er zijn er 4), nadien doorrijden. (rechts zie je de standplaats bussen, een parking, de GB), deze drukke straat is de Land van Waaslaan. Aan de eerste lichten in die straat naar rechts (Schoolstraat). Daar eerste rechts (Jan Roomsstraat) kasseiwegje inrit begijnhof.     Vanuit Brussel

Afrit Gent-Zeehaven/Merelbeke. R4 volgen tot afrit Lochristi/Oostakker. Einde afrit links. Verder volgen tot rechte eind (voor jou de drie torens van Gent à Land van Waaslaan. Dit is een heel eind met o.a. het passeren van 2 viaducten en een 7-tal (?) lichten. Aan de laatste lichten op die baan naar links (Schoolstraat) daar eerste kasseiweg naar rechts (Jan Roomsstraat) à inrit Begijnhof. 


Met de trein (tien minuutjes wandelen)

Je neemt het Gentse station de Dampoort. Als je uit het station stapt ga je rechtdoor en hou je rechts. Je komt aan viaducten (er zijn er 4). Je stapt rechts onder de eerste viaduct. Voor jou liggen de bushalten en rechts op het pleintje zie je voor jou de GB. Je stapt tot aan de GB (winkel bed-en tafellinnen, gordijnen op de hoek..). Achter de GB stap je rechts het straatje in (Biekorfstraat) en volgt verder (de Wasstraat) tot je een speelplein tegenkomt. Voor het speelplein links (de Wespstraat), straatje door, nadien rechts (Begijnhofmuren zichtbaar) terug eerste straatje links. Je loopt zo het Groot-Begijnhof binnen.